Суспільство
9 березня 2018
Савченко про арешт Рубана: Мені дуже не подобається війна спецслужб в Україні
Савченко про Рубана: Є люди, яким довіряє інша сторона.
news-image

Позафракційний нардеп Надія Савченко заявила журналістам 9 березня, що арешт глави "Офіцерського корпусу" Володимира Рубана був для неї очікуваним рішенням. Брифінг Савченко в Шевченківському районному суді Києва опублікував телеканал NewsOne у YouTube, передає «Є!».

Я не могла не прийти і не підтримати цю людину. Я знаю, скільки ця людина зробила для звільнення полонених, у тому числі і для мене... На даний момент мені дуже не подобається війна спецслужб в Україні, тому що коли ми, українці, діємо розрізнено, ми менше виграємо. Якби діяли більш спільно, було б більше результату, – заявила Савченко

За її словами, це твердження стосується сфери обміну полоненими й інших "глибинних операцій".

Я очікувала такого рішення суду, це все зрозуміло. Єдине, що можу сказати, що пан Рубан уміє викликати скандал більше, ніж будь-хто... Тема Рубана, напевно, буде звучати, – уважає Савченко.

Нардеп додала, що її помічник Олег Мезенцев також фігурує в цій справі, водночас спецслужби "записали у список підозрюваних всіх тих, хто взагалі знав Рубана".

Депутат також розповіла, що Мезенцев написав заяву про звільнення, і їй невідомо, де він зараз.

На запитання, чи правда, що вона перетинала так званий кордон із "ДНР" в машині Рубана, Савченко відповіла: "Я ніколи не перетинала в машинах Рубана, я ходила пішки. Якими дорогами – колись покажу".

Треба було потрапити на окуповану територію, щоб почати процес верифікації... Після того, як я зайшла в Макіївську колонію і виявила шість людей, які ми не знали, де вони... почався процес верифікації... Це звичайні процеси обміну, які не можуть відбуватися інакше, – розповіла нардеп.

Вона додала, що не знає, коли саме Рубану заборонили в'їзд на окуповану територію, водночас він є "людиною-перемовником".

Є люди, яким довіряє або може відкритися частково інша сторона. І ці люди дуже важливі в таких питаннях на війні, – заявила Савченко.