Суспільство
12 березня 2018
Як подорожувати за кордон за копійки
За 100 євро, це трохи більше ніж 3 000 гривень, можна вільно поїхати на вікенд у Європу.
news-image

Багато українців думає, що подорожувати – це дуже дорого. А все тому, що жодного разу не виїжджали закордон. Але за 100 євро, це трохи більше ніж 3 000 гривень, можна вільно поїхати на вікенд у Європу! Тож ми ділимося з вами лайфхаками дешевих мандрівок, пише «Є!» з посиланням на ICTV.

Зараз з України вже літає декілька лоукостів. Ціни на квитки вони пропонують хоч і дешевші, ніж регулярні авіалінії, проте назвати їх копійчаними можна не завжди. Значно більше пропозицій можна знайти із європейських міст, наприклад з Варшави. Найбільша проблема наразі – дістатися до Польщі. Варіантів є декілька. Найпоширеніший – автобус. Коштує недорого, але на кордоні можна простояти інколи навіть 10 годин. Можна поїхати потягом Інтерсіті до польського прикордонного містечка Пшемишль. Ціна квитка – 500 гривень. Проте це значно зручніше, адже паспортний контроль проходить просто під час руху і не треба годинами чекати на кордоні. Є ще один спосіб – літаком із Києва до польського Любліна. Ви не повірите, але якщо добряче пошукати, то квиток на літак можна придбати навіть за 300 гривень.

«У кожного лоукоста на сайті є календар найдешевших перельотів. Квитки можна купити за 4-6-10 євро. Дуже дешево», – розповідає тревел-блогерка Марія Сєбова.

Шукаємо квитки на сайтах лоукост авіакомпаній. У Європі їх багато, проте найбільші – 2. Існує міф, ніби у вівторки квитки на таких сайтах – найдешевші. Але це спрацьовує не завжди. Адже вартість квитка у лоукостів залежить від популярності конкретного рейсу у конкретний день. Якщо квитків на рейс продали багато, то наступні будуть дорожчати. Якщо ж рейс не користується популярністю, авіакомпанія поставить найнижчу ціну на квитки, щоб хоч у такий спосіб привабити клієнтів.

Варто пам’ятати, що лоукости дозволяють безкоштовно провозити лише одну одиницю ручної поклажі, найчастіше – вагою до 10 кілограмів. Тому пакуванню валізи треба приділити достатньо уваги. Крім того, у літак не можна пронести засоби, які мають більше ніж 100 мл, тому потрібно купити спеціальні ємності.

Житло. Найдешевше – жити у каучсерферів. Це спільнота людей, які готові абсолютно безкоштовно розмістити у себе туристів, натомість можуть приїхати колись до вас у гості. Проте такий варіант не завжди зручний. Окрім костелів, є кемпінги, на яких можна зупинитися і відпочити.

Харчуватися у ресторанах чи кафе у Європі – це розкіш для бюджетного туриста. Але й тут можна викрутитися. В інтернеті можна знайти інформацію про дешеві їдальні. Так само заощадити можна, купуючи готову їжу у супермаркетах. І можна не хвилюватися, бо за її якістю у Європі слідкують дуже ретельно. За 2-5 євро можна придбати салат чи порцію основної страви з гарніром.

От і виходить: 20 євро за квитки, 20 за проживання у хостелі 2-3 доби. 100 євро вистачить, аби з’їздити на вікенд та випити кави у європейському місті. Шкода тільки, що за копійки не можна поїхати до Сполучених Штатів чи у країни Азії. Але сподіваємося, ситуація зміниться найближчим часом.