Події
12 березня 2018
ГПУ припинила провадження проти Саакашвілі
Королівству Нідерланди був направлений запит про надання міжнародної правової допомоги для виконання процесуальних та слідчих дій за участю Саакашвілі.
news-image

Генеральна прокуратура України призупинила кримінальне провадження за підозрою екс-голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.15, ч.2 ст.28, ч.2 ст.256 Кримінального кодексу України у зв’язку з направленням до Нідерландів запиту про надання міжнародно-правової допомоги. Про це повідомив адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький, інформує «Є!», з посиланням на УНН.

“Згідно з постановою Генпрокуратури від 6 березня, досудове розслідування у надуманій проти Саакашвілі кримінальній справі зупинено у зв’язку із необхідністю виконання процесуальних дій в межах міжнародного співробітництва”, — сказав адвокат.

За словами захисника, Королівству Нідерланди був направлений запит про надання міжнародної правової допомоги для виконання процесуальних та слідчих дій за участю Саакашвілі.

“Відповідно до КПК досудове розслідування може бути зупинене після повідомлення особі про підозру у разі, якщо наявна необхідність виконання процесуальних дій у межах міжнародного співробітництва”, — уточнив він.

У Генеральній прокуратурі підтвердили факт призупинення провадження щодо Саакашвілі.

Читайте також: Прихильники Саакашвілі проводять мітинг у центрі Києва (фото, відео)
Читайте також: Доба в АТО: 1 військовий загинув, 3 поранено