Суспільство
13 березня 2018
Сергія Притулу обурило упереджене ставлення киян до тих, хто приїхав у столицю
Телеведучий закликав киян до толерантності.
news-image

Українського телеведучого і шоумена Сергія Притулу обурило упереджене ставлення киян до тих, хто приїхав у столицю.

Про це він написав у Facebook після того, як прочитав у одній зі спільнот обговорення щодо перейменування площі Льва Толстого у центрі Києва, повідомляє «Є!» з посиланням на Gazeta.

"Мене вибісило ставлення корінних киян до приїжджих жителів столиці", - написав Притула. Він процитував кілька висловлювань:
"Юлия Свечкарёва: "Как же Вы достали с переименованиями. Понаехали и решают тут за киевлян. Давайте уже и Киев поменяем", Сергей Михайлов: "Покажите мне этих "киевлян", которые высказались за переименование?! Это лимитчиков понаехавших за киевлян приняли?"
"Кияни! Ви чого?! Ви звинувачуєте нас в чому? В тому, що ми намагаємось якось впливати на стан справ умісті, де ми живемо?! Ви справді вважаєте, що ненародженість у Києві не дозволяє нам впливати на процеси у столиці? Ви з нас зараз глузуєте, чи що? Може докотимось до "рассия – для русскіх, масква для масквічєй", - зауважив Притула.

Він пригадав часи, коли щойно приїхав у Київ:

"Пам'ятаю розмови з киянами в 2005-2007 роках. "Что? Зарплата в 400$ в месяц? Я что, конченый?". А ми, понаїхавші, пахали і за 300 і за 250. Бились, вигризали, демпінгували, піднімали, розштовхували ліктями. Ми створювали конкурентне середовище, в якому ви, корінні кияни, не бажали возитись. Воно й зрозуміло. Є житло, є підробіток там-сям, матуся, яка нагодує. Ну ви ж не лохи, щоб за копійки пахати. А ми пахали. І не на одній роботі. А на двох/трьох. Але не було жодного знайомого киянина, який би пахав на трьох роботах."

Телеведучий закликав киян до толерантності.

"Я не засуджую! Я не кажу, що ліниві. Я не виявляю агресії! Я просто закликаю ставитись із повагою до нас, тих хто "понаїхав". Бо ми, по-перше, зняли з ваших голів, багато геморою в сенсі чорної роботи, а по-друге, кияни, ми своєю працею заслужили право впливати на процеси у цьому місті. Навіть, якщо без прописки. Просто нас багато. Дуже. Ми – це няні у пологових будинках і таксисти, ми – це військовослужбовці по контракту і менеджери у яких склався кар'єрний ріст, ми – це телеведучі і солісти популярних гуртів. І ми не претендуємо на ваше право називатись киянами. Ми – мешканці Києва", - наголосив Притула.

Останній раз перепис населення в Києві проходив у 2002 році. Тоді встановили цифру 2 млн 800 тис. осіб. За неофіційними даними, в столиці проживає близько 4 млн людей.

Читайте також:Оля Фреймут показала сімейні фото, які до цього не наважувалась опублікувати (фото)