Економіка та бізнес
13 березня 2018
ОККО і WOG запідозрили в узгодженому підвищенні цін на бензин і дизпаливо
Наразі комітет збирає та аналізує докази. За результатами розгляду справи буде схвалено рішення відповідно до законодавства.
news-image

Антимонопольний комітет України (АМКУ) запідозрив ТОВ "ОККО Рітейл" і ТОВ "ВОГ Рітейл" в узгодженому підвищенні цін на бензин і дизельне паливо. Про це йдеться у звіті АМКУ пише «Є!» з посиланням на 112.

"У зв’язку із зазначеним розпорядженням державного уповноваженого АМКУ від 21.12.2017 № 06/260-р розпочато розгляд справи № 128-26.13/142-17 за ознаками вчинення ТОВ "ОККО Рітейл" і ТОВ "ВОГ Ритейл" порушення, передбаченого п. 1 ст. 50 та ч. 3 ст. 6 закону України "Про захист економічної конкуренції", у вигляді антиконкурентних узгоджених дій шляхом здійснення схожих дій на ринках роздрібної торгівлі високооктановими бензинами та дизельним паливом", - йдеться в документі.

Вказується, що "ОККО Рітейл" та "ВОГ Рітейл" встановлювали на одному рівні ціни на високооктанові бензини А-95 і дизельне паливо за відсутності об'єктивних причин. Зазначено, що таким чином оператори усувають конкуренцію між собою і створюють передумови для підвищення іншим учасникам.

Наразі комітет збирає та аналізує докази. За результатами розгляду справи буде схвалено рішення відповідно до законодавства.

Також АМКУ встановив, що в 2017 році ціни на бензин було підвищено на 17,4%, на дизельне паливо - на 20,7%.