Україна
13 березня 2018
У 2018 році всі аукціони проводитимуться в режимі он-лайн - Держгеонадра
Для участі в аукціоні претендентам треба буде: зайти на сайт Держгеонадр, зареєструватись у спеціальному розділі та внести грошову заставу.
news-image

На сьогодні в Держгеонадрах доопрацьовано та розроблено пілотний проект із запровадження порядку проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами шляхом електронних торгів.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

5 березня 2018 року в Держгеонадрах проведено робочу зустріч з представниками ProZorro.Sale, на якій обговорено ключові питання функціонування електронної системи з продажу спеціальних дозволів на користування надрами в режимі он-лайн. Тимчасово виконуючий обов'язки Голови Державної служби геології та надр України Олег Кирилюк запевняє, що дана система забезпечить максимальний рівень прозорості, відкритості та добросовісної конкуренції під час продажу на аукціонах спеціальних дозволів на користування надрами, а також новий рівень якості обслуговування потенційних надрокористувачів. 

"Нова система онлайн-аукціонів дозволить якісно та оперативно обслуговувати потенційних надрокористувачів, які звернуться до відомства за отриманням спеціального дозволу. Реалізація пілотного проекту від Держгеонадр дасть можливість скоротити візити в службу до одного разу – лише за отриманням спеціального дозволу. Нашою першочерговою задачею як держоргану є забезпечення відкритості та прозорості при наданні адміністративних послуг", - повідомив Голова відомства.

Для участі в аукціоні претендентам треба буде: зайти на сайт Держгеонадр, зареєструватись у спеціальному розділі та внести грошову заставу.  

Олег Кирилюк заявив, що система електронних торгів працюватиме в режимі реального часу для необмеженого кола осіб. 

"В режимі реального часу буде здійснюватися збір, візуалізація та зберігання інформації про об’єкти торгів, проводитиметься авторизація учасників торгів, а також надання, зіставлення і прийняття їх цінових пропозицій. Електронний формат зможе залучити максимальну кількість учасників. Будь-який користувач мережі Інтернет матиме можливість спостерігати за процесом розпорядження надрами, які є власністю українського народу", - додав очільник Держгеонадр.
Читайте також: Українці тепер можуть перевірити свій робочий стаж через інтернет