Події
14 березня 2018
Уляна Супрун розповіла, як їй пропонували хабар у вигляді квартири
Один із помічників народних депутатів запропонував Уляні Супрун хабар, щоби вона, користуючись службовим становищем, допомогла медичному закладу отримати дороговартісне обладнання.
news-image

Понад рік тому один із помічників народних депутатів запропонував Уляні Супрун хабар у вигляді квартири за те, щоби вона, користуючись службовим становищем, допомогла медичному закладу отримати дороговартісне обладнання. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на сторінку Facebook  Уляни Супрун.

Наступного дня я звернулася до детективів НАБУ з заявою про ознаки злочину. Після - я і мій позаштатний радник брали участь у слідчих діях, щоби задокументувати все. До подальших зустрічей з помічником народного депутата долучився й мер міста, який підтвердив намір щодо хабара у вигляді квартири. Квартиру запропонували оформити на мого позаштатного радника, який зіграв роль довіреної особи. Хочу відразу наголосити: яким би дороговартісним не було медичне обладнання, Міністерство охорони здоров’я завжди готове допомогти громаді його отримати, якщо в ньому дійсно є потреба, - говорить Уляна Супрун.

В країні діють чисельні міжнародні фонди, програми донорської підтримки, в бюджетах міст та громад накопичені суттєві бюджетні резерви. Підтримувати запити від міст та медичних закладів щодо отримання необхідного обладнання є частиною обов’язків МОЗ.

Для їхнього виконання пропонувати службовим особам хабарі непотрібно.

Такі спроби отруюють намагання Уряду відновити довіру суспільства до державної служби. Це також не дозволяє українцям вибратися з темного минулого і розвиватися. Прошу українців підтримати детективів НАБУ та прокурорів CАП, які попри будь-які настрої у суспільстві дуже багато працюють для того, щоб боротися з корупцією у вищих ешелонах влади. Будемо уважно спостерігати за ходом слідства, - наголошує пані Уляна.

Читайте також:Мосійчук готує звернення до ГПУ проти Супрун через обшуки НАБУ у помічника Ляшка

Читайте також:У лютому Рева отримав 16 тис. гривень за «інтенсивність праці»