Світ
14 березня 2018
У Венеції відкривається музей Казанови
Відкриття музею заплановане на 2 квітня 2018 року.
news-image

Народження і сім'я, подорожі, традиції вищого  світу вісімнадцятого століття і розпуста, бездоганні зв'язки і знайомства, такі як Вольтер, мадам де Помпадур і Вольфганг Амадей Моцарт, а також інтелектуальна універсальність і здатності алхіміка, дипломата, філософа і ... секретного агента: через 220 років після його смерті в 1798 році, слава Джакомо Казанова зростає і множиться. А через деякий час - 2 квітня 2018 року - в його рідному місті, Венеції, відкриється перший музей, присвячений знаменитому коханцю і людині з неординарними здібностями, передає «Є!» із посиланням на Аnsa.it.
Музей розмістився в кімнатах Palazzo Pesaro Papafava і був профінансований підприємцем Карло Луїджі Пароди. Мова йде не про традиційний музеї з безліччю експонатів, а про мультимедійну виставку, яка допоможе відтворити образ знаменитого спокусника і представити його як можна ближче до істини.

6 тематичних кімнат музею описують все життя і багато інтереси Казанови, захопленого жінками і інтелектуальними заняттями. Життя Казанови буде розказане на різних мовах з використанням передових мультимедійних технологій.