Суспільство
14 березня 2018
Українці відтепер зможуть напряму викликати лікаря додому
МОЗ скасувало Книгу запису викликів лікарів додому і відтепер пацієнт та лікар спілкуватимуться напряму.
news-image
Міністерство охорони здоров'я скасувало Книгу запису викликів лікарів додому і відтепер пацієнт та лікар спілкуватимуться напряму.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ, пише «Є!» з посиланням на Укрінформ.

"З 13 березня скасовується Книга запису викликів лікарів додому (№ 031/о). Лікар не буде зобов’язаним звітувати про відвідування усіх пацієнтів, що повідомили реєстратуру. Пацієнт та лікар зможуть отримати доступ один до одного по телефону. Час лікаря є цінним та обмеженим суспільним ресурсом",- йдеться у повідомленні.

Як зазначили у відомстві, відтепер кожен пацієнт повинен розуміти, що, коли лікар іде до нього додому, він допомагає щонайменше трьом іншим пацієнтам, а тому пацієнт та лікар будуть разом приймати рішення про необхідність візиту додому.

"Як показує досвід європейських країн, можливість поспілкуватися зі своїм медичним працівником телефоном — одна з послуг, що найбільше цінується пацієнтами. Усе звітування про прийоми, проведені лікарем зводиться до 4 цифр в день: загальна кількість звернень дорослих і дітей та кількість відвідувань дорослих та дітей вдома", - оголосили у МОЗ.

Також, як зауважили у міністерстві, звіти про прийоми лікаря будуть фіксуватись у втричі скороченій формі 039/о.

13 березня набрав чинності Наказ МОЗ України № 157 від 26.01.2018, яким скасовується низка форм первинної облікової документації.

Читайте також:80% дітей мають проблеми із зором

Читайте також:В Україні ліквідували талони на прийом до лікаря