Політика
14 березня 2018
Британія висилає 23 дипломата РФ і скасовує запрошення Лаврову
Дипломати мають тиждень, щоб залишити країну.
news-image

Велика Британія висилає з країни 23 російських дипломатів, тому що уряд вважає РФ відповідальною за отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки. Про це заявила прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей під час виступу у парламенті, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

"Відповідно до Віденської конвенції ми висилаємо з країни 23 дипломатів, які були визначені як російські розвідники. Вони мають тиждень, щоб залишити країну", - сказала Мей, нагадавши, що після вбивства Олександра Литвиненка Британія вислала чотирьох російських дипломатів.

Також призупиняються усі дипломатичні контакти на високому рівні, в тому числі скасовується запрошення для глав МЗС РФ Сергія Лаврова відвідати Лондон.

Прем'єр також повідомила про запровадження посиленних перевірок у Британії приватних рейсів з РФ та заморожування російських державних активів. Вона сподівається, що ці заходи підтримають обидві партії у парламенті.

"Для цих людей або їх грошей у нашій країні немає місця", - сказала Мей.

Прем'єр також оголосила, що на Чемпіонат світу з футболу до Росії не поїдуть британські урядовці або члени Королівської родини.

Читайте також: Британія готується видворити російських дипломатів