Україна
9 лютого 2015
Заарештований активіст "Антимайдану" Кромський оголосив голодування
"Топаз" незадоволений умовами утримання в СІЗО.
news-image

У Харкові обвинувачений в посяганні на територіальну цілісність України активіст "Антимайдану" Гнат Кромський, відомий під кличкою "Топаз", оголосив голодування. Про це повідомив журналістам адвокат Кромського Олександр Шадрін, передає Є! Єдність.інфо з посиланням на УНІАН.

За словами адвоката, Кромський, який зараз перебуває в Харківському СІЗО, оголосив голодування ще 30 січня. Таким чином він протестує проти умов утримання в СІЗО.

"Він утримується в камері, де жахливі умови: там цвіль, грибок на стінах тощо. Крім того, деяку кореспонденцію адміністрація Харківського СІЗО не відправляє з ізолятора, тобто створює перешкоди для реалізації його процесуальних прав. У зв'язку з цим, щоб звернути увагу громадськості на ці питання, він оголосив голодування ", - сказав Шадрін.

Адвокат також повідомив, що сьогодні суд постановив долучити до матеріалів кримінального провадження телефон прокурора, який є процесуальним керівником у справі Кромського. Шадрін запевнив, що цей телефон "містить сліди злочину проти Кромского".

Читайте також: СБУ затримала терористів, які збиралися підірвати військовий комісаріат в Харкові

Шадрін, посилаючись на інтереси досудового розслідування, відмовився говорити про те, які саме сліди злочину щодо Кромського містяться на телефоні прокурора, проте відзначив, що ці сліди пов'язані із заявами антімайданівця про застосування до нього заборонених заходів впливу.

Нагадаємо, Кромського затримали в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом захоплення 1 березня 2014 будівлі Харківської ОДА. 29 березня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. 7 квітня Кромський, зрізавши браслет, втік. У квітні його затримали співробітники СБУ, однак 12 вересня Київський райсуд змінив запобіжний захід для Кромського на особисте зобов'язання. 17 грудня з'явилася інформація про його затримання на кордоні при спробі втечі в Росію.