Політика
15 березня 2018
Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт нардепа Бакуліна
Під час обговорення Євген Бакулін був відсутній у сесійній залі.
news-image

Сьогодні на ранковому засіданні парламенту народні обранці розглядали питання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Євгена Бакуліна, передає кореспондент «Є!»

Під час обговорення Євген Бакулін був відсутній у сесійній залі.

Генеральний прокурор Юрій Луценко виступив із доповіддю з приводу питання, у якій, зокрема, зазначив, що наразі - "не перша спроба дати оцінку пану Бакуліну на його посаді у "Нафтогазі".

"У 2014 році МВС порушувало справу і, навіть, затримувало Бакуліна. Суд визначив йому заставу у розмірі близько 10 млн грн. Однак пізніше справа була закрита, Бакулін став народним депутатом, і після цього довгий час не з'являвся на території України. Після мого приходу на посаду генерального прокурора слідство було відновлено", - сказав генпрокурор.

Він зазначив, що на сьогодні "встановлений не тільки весь механізм злочинної схеми розкрадання коштів під час придбання нафтодобувних платформ, але й відомі ті, хто брав участь у цій оборудці, а також конкретні рахунки, на які поступили близько 144 млн дол, здобутих злочинним шляхом".

Юрій Луценко повідомив, що за даними Генеральної прокуратури, Євген Бакулін у період з березня 2010 року імовірно брав участь у злочинній організації, вчиняв злочини проти власності у сфері службової діяльності. Зокрема, Бакуліну інкримінують заволодіння коштами "Нафтогазу Україна" у сумі 449 млн 963 тисячі гривень, закінченоИг замах на заволодіння коштами цього ПАТ у сумі 5 млрд 100 мільйонів 36 тисяч гривень, а також у заволодінні майном і коштами "Чорноморнафтогазу" у сумі 404 млн 374 тисячі доларів при закупівлі нафтовидобувних вишок.
Після обговорення питання відбулось голосування. Згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Бакуліна дали 274 депутати, на його затримання – 252 депутати, на тримання під вартою депутата – 240 депутатів.
Нагадаємо, 12 березня регламентний комітет Верховної Ради дав дозвіл на притягнення до відповідальності, затримання й арешт Євгена Бакуліна за підозрою в участі у "злочинній організації Віктора Януковича", заволодінні чужим майном і замаху на заволодіння чужим майном, фінансовій оборудці, складанні фіктивних документів. Розгляд у комітеті відбувся без Бакуліна, який повідомив листом про незадовільний стан здоров'я.