Події
15 березня 2018
Україна готова обміняти понад 20 затриманих на Донбасі росіян на утримуваних у РФ українців
Українська сторона ще раз нагадала російським учасникам групи, що на Донбасі затримано і засуджено понад двадцять росіян.
news-image

В Україні засуджено понад двох десятків громадян РФ, затриманих на Донбасі за участь у незаконних збройних формуваннях, Київ готовий їх обміняти на громадян України, яких утримують у в'язницях на території РФ, заявляє перший заступник голови Верховної Ради, представник України у Тристоронній контактній групі з питань Донбасу Ірина Геращенко. Про це пише «Є!» з посиланням на Інтерфакс Україна.

"Щодо питання звільнення заручників, то українська сторона ще раз нагадала російським учасникам групи, що на Донбасі затримано і засуджено понад двадцять росіян- "настамнетів". Ми готові передати їх РФ в обмін на звільнення полонених Кремля, утримуваних у в'язницях РФ, і виступаємо за активізацію цього процесу", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер за підсумками засідання ТКГ в Мінську в середу.
"Також готові до всіх здорових компромісів заради звільнення наших військових і цивільних із в'язниць на окупованих територіях. У цьому питанні прогресу, на жаль, незважаючи на всі наші зусилля прискорити чергову хвилю звільнення, поки що немає", - додала перший віце-спікер Ради.

Читайте також:Клімкін закликав забрати у Росії ЧС-2018 через отруєння Скрипаля

Читайте також:Новопризначений глава МЗС Німеччини пообіцяв сприяти припиненню конфлікту в Україні