Події
15 березня 2018
Луценко вніс до Ради подання на арешт Савченко
Раніше Генпрокурор Юрій Луценко з трибуни парламенту заявив, що слідчі ГПУ мають докази того, що народна депутатка Надія Савченко планувала теракт у залі Верхвоної Ради.
news-image

Луценко заявив, що слідчі ГПУ мають докази,як Савченко планувала теракт у залі Верхвоної Ради, пише «Є!» з посиланням на Главком.

Генеральний прокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання  про дозвіл щодо притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народної депутатки Надії Савченко.

Про це повідомила речниця генпрокурора Лариса Сарган.

«Документи по Надії Савченко подані до Верховної Ради», — повідомила Сарган.

Раніше Генпрокурор Юрій Луценко з трибуни парламенту заявив, що слідчі ГПУ мають докази того, що народна депутатка Надія Савченко планувала теракт у залі Верхвоної Ради.

Раніше Савченко прийшла на допит до СБУ та дала брифінг.

Депутатка на брифінгу заявила, що бачила, як спікер парламенту Парубій заводив снайперів у готель «Україна».

Раніше повідомлялося, що народного депутата Надію Савченко викликали на допит до Служби безпеки України у справі Володимира Рубана.

В СБУ повідомили, що чекають Савченко на допит у четвер. 

Як повідомлялося, 8 березня правоохоронці затримали Рубана під час його спроби потрапити в Україну з так званої ДНР.

Голова СБУ Грицак заявив, що Службі безпеки вдалося запобігти масштабним терактам, які повинні були бути здійснені найближчим часом у Києві та інших містах. За словами Грицака, Рубан разом з ватажками «ДНР» готував теракти в центрі Києва, зловмисники планували обстріляти з мінометів будинки.

Також в СБУ запевняють, що Рубан намагався організувати «Українську федерацію». В СБУ заявили, що з початку 2013 року Рубан став учасником проросійського руху Віктора Медведчука «Український вибір» і виступав проти євроінтеграції України. Також він вже 14 років пов’язаний з Росією.

Відзначалося, що Рубану повідомили про підозру. Підозру оголошено за ч.1 ст. 263 КК «Незаконне поводження зі зброєю», та ч.1 ст.14 »Готування до злочину»,  ч.3 ст.258 »Терористичний акт». 

9 березня Рубана взяли під варту на два місяці.

Читайте також:Я бачила, як Парубій заводив снайперів у готель Україна, - Савченко