Україна
9 лютого 2015
Збитки від перевізників-нелегалів досягли 10 млрд. гривень
news-image

Автотранспортна галузь буде реформована із залученням фахівців професійних громадських організацій, повідомляє Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників, передає Є! Єдність.інфо

У Києві відбулася робоча зустріч Першого заступника Міністра інфраструктури України Андрія Пивоварського з представниками професійних громадських і профспілкових організацій, які працюють в автотранспортній галузі. У підсумку прийнято рішення залучити фахівців даних організацій як експертів з питань реформування транспортного законодавства.

Нагадаємо, що на адресу Міністра інфраструктури України відправлено Колективне звернення від громадських і профспілкових організацій автотранспортної галузі. У ньому, зокрема, говориться, що автотранспортна галузь сьогодні зруйнована через повної відсутності реформ. При цьому робота "нелегальних" перевізників, з урахуванням таксомоторів, призводить до величезних щорічних втрат для бюджету країни - у розмірі до 10 млрд. гривень.

Читайте також: "Київпастранс" скоротить кількість пільгових категорій для проїзду

Виходячи з цього, у зверненні йдеться про необхідність створення робочої групи для розробки концепції та затвердження дорожньої карти плану реформ, які допоможуть вирішити проблемні питання автотранспортної галузі. Серед них: припинення діяльності нелегальних перевізників, скасування регулювання тарифів на внутрішньообласних автобусних маршрутах, врегулювання питань пільгових перевезень. До них також належать європейські умови допуску до здійснення автобусних перевезень, затвердження єдиних державних стандартів у цій сфері автобусних перевезень, а також однакові умови роботи для всіх суб'єктів господарювання на ринку транспортних послуг.