Події
15 березня 2018
Британія планує провести арешт активів багатих росіян
Мова може йти про використання так званих Unexplained Wealth Orders (UWO) - отримувач такого документа зобов'язаний подати британській владі роз'яснення про джерела походження підозрілих коштів.
news-image

Британія розробляє економічні заходи впливу на багатих росіян, чиї активи знаходяться у Великобританії, заявив міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон. 

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

"Люди хочуть побачити, як правоохоронні органи притягають до відповідальності дуже багатих людей, які безпосередньо пов'язані з Володимиром Путіним, тих, чиє багатство могло стати наслідком їх [добрих] стосунків з ним", - сказав Джонсон, передає Reuters.

За його словами, мова може йти про використання так званих Unexplained Wealth Orders (UWO) - отримувач такого документа зобов'язаний подати британській владі роз'яснення про джерела походження підозрілих коштів. Джонсон сказав в інтерв'ю BBC Radio, що британське агентство по боротьбі зі злочинністю та група по боротьбі з економічними злочинами ведуть розслідування стосовно широкого кола осіб», але відмовився назвати імена або розкрити інші подробиці, посилаючись на юридичні причини. Як повідомляв УНІАН, раніше Трамп, Меркель, Макрон і Мей виступили зі спільною заявою щодо справи Скрипаля, вказавши на порушення Росією міжнародного права і напад на суверенітет Британії.

Читайте також: З міністром закордонних справ Росії стався курйоз (відео)
Читайте також: Українським спортсменам офіційно заборонили брати участь у спортивних змаганнях у Росії