Світ
9 лютого 2015
Папа Франциск: Жінкам необхідно надати більше місця в церковному житті
Жінкам пора «відчути себе не гостями, а повноправними учасницями в різних сферах суспільного й церковного життя».
news-image

Папа Франциск, звертаючись до учасників пленарної сесії Папської ради з культури, що проходить у Ватикані на тему «Жіночі культури: рівність і різниця» заявив, що жінкам необхідно надати більше місця в церковному житті, повідомляє Є! Єдність.інфо

Понтифік підкреслив, що потрібно подолати стереотипи, згідно з якими чоловік і жінка протистоять один одному, і прийняти модель, засновану на взаємності в рівноправності і у відмінностях,

Жінкам пора «відчути себе не гостями, а повноправними учасницями в різних сферах суспільного й церковного життя».

«Я переконаний у невідкладності того, щоб жінкам було відведено більше місця в житті Церкви. Тому бажана більш широка і значуща присутність жінок у громадах, так, щоб ми могли побачити безліч жінок, залучених до пастирської відповідальність, у супровід людей, сімей і груп, так само, як і в богословські дослідження», - сказав понтифік.

У той же час, нагадав Папа, не можна забувати про «незамінну ролі жінки в сім'ї»: завдяки своїм здібностям жінка є в сім'ї «випромінюванням спокою і гармонії», сказав Папа. Необхідно просувати участь жінок у суспільному житті, у світі праці і там, де приймаються найважливіші рішення, - зберігаючи при цьому їх специфічну роль у сім'ї.

Читайте також: Папа Римський Франциск на Різдво помолився за Україну

«Не можна залишати жінок без підтримки в несенні цього тягаря і в прийнятті рішень. Усі інститути, включаючи церковну громаду, покликані забезпечити жінкам свободу вибору, даючи їм можливість взяти на себе соціальні та церковні зобов'язання в гармонії із сімейним життям», - переконаний Папа Франциск.