Події
16 березня 2018
Росія видворить британських дипломатів: Лавров відреагував на пораду МЗС Британії «заткнутися» щодо справи Скрипаля
5 березня у британському місті Солсбері колишньому російському розвіднику Сергію Скрипалю та його дочці стало погано в торговельному центрі, після чого їх госпіталізували з серйозним отруєнням невідомою речовиною.
news-image
Росія планує вислати з країни британських дипломатів у відповідь на рішення Лондона про висилання з посольства 23 російських дипломатів. Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, повідомляє «Є!» з посиланням на Еспресо.
 
Відповідаючи на запитання журналіста стосовн того, чи планує російська влада видворити британських дипломатів з країни, Лавров наголосив: "авжеж, плануємо", однак  не надав жодних подробиць щодо цього.

Міністр також відреагував на слова очільника МЗС Британії Гевіна Вільямсона, який зауважив, що "Росія мусить відійти і заткнутися", коментуючи отруєння російського екс-розвідника Сергія Скрипаля. 

"Можливо, йому бракує освіти", - відповів на це Лавров.
Нагадаємо, 5 березня у британському місті Солсбері колишньому російському розвіднику Сергію Скрипалю та його дочці стало погано в торговельному центрі, після чого їх госпіталізували з серйозним отруєнням невідомою речовиною.
 
Посадовці Великої Британії погрожують санкціями, якщо підтвердиться, що Росія отруїла свого колишнього шпигуна на британській території. 
 
Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що Російська Федерація, ймовірно, стоїть за отруєнням колишнього полковника Головного розвідувального управління Сергія Скрипаля. Розробники нервово-паралітичної речовини "Новачок", якою ймовірно отруїли Скрипаля, сумнівається, що екс-співробітник ГРУ одужає після отруєння. США, Велика Британія, Франція та Німеччина наголосили, що відмова Росії відповісти на питання Британії щодо отруєння Скрипаля вказує на її відповідальність. Прем'єр-міністр Великої Британії оголосила про висилання з країни 23 російських дипломатів. Крім того, Британія викликала російського посла та припинила двосторонні зв'язки з Росією. Білий дім визнав відповідальність Росії за отруєння Скрипаля.
Читайте також:Британія планує провести арешт активів багатих росіян