Політика
16 березня 2018
Гройсман запевнив, що Україна залишається космічною державою
Під час години запитань до Уряду нардеп висловив незадоволення роботою Космічної агенції України.
news-image

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман запевнив народних депутатів, що Україна й досі залишається космічною державою. Про це голова Кабміну заявив під час Години запитань до Уряду, відповідаючи на питання нардепа Андрія Тетерука, який поскаржився на те, що наразі немає як успішних космічних проектів, так і жодного українського супутника на орбіті, передає кореспондент «Є!»

"Безвідповідальна кадрова політика призвела до того, що у нас "завалені" всі космічні програми, які реалізовувалися бюджетним коштом. Разом з тим, діяльність Космічної агенції регламентується затвердженням закону України Про загальнодержавну цільову науково-технічну космічну програму, яка затверджується на 5 років. Минула програма закінчилась у 2017 році, Чому наша Космічна агенція не формує програму діяльності на наступні 5 років?" - запитав Андрій Тетерук.


Зі свого боку, Володимир Гройсман повідомив, що у січні відбулась закрита нарада з усіма зацікавленими сторонами, і "вони зараз готують відповідно нову програму, і будуть її доповідати найближчими тижнями задля затвердження".

"Насправді ми космічна країна, це правда. Ми маємо ряд міжнародних проектів, але я визначив три завдання для Космічної агенції, за якими вони сьогодні працюють, в тому числі - ефективність взаємодій за міжнародними проектами, також все те, що ми робимо задля внутрішніх потреб - я не хочу заглиблюватись у цьому питанні, є питання, про які я не можу говорити .. І ми чекаємо зараз від них відповіді - ця робота ведеться, буде презентована, і буде розглянута урядом у закритому режимі й прийняті відповідні рішення", -повідомив прем'єр-міністр.