Політика
16 березня 2018
«Те, що на території України відбудуться вибори президента Росії - абсолютний маразм» - нардеп
На думку Андрія Іллєнка, вибори президента РФ не повинні відбутися на українській території.
news-image

Народний депутат України Андрій Іллєнко обурений тим, що вибори президента Росії, які відбудуться 18 березня, пройдуть також і на території України. Про це він заявив сьогодні з трибуни парламенту, передає кореспондент «Є!»

Зокрема, нардеп нагадав нещодавні події у Великобританії, коли через отруєння російськими спецслужбами колишнього шпигуна, із країни були вислані 23 російських дипломати й наразі стоїть питання щодо посилення санкцій стосовно РФ.

"Що ми маємо в Україні? Вже чотири роки йде відкрита, неприхована московська агресія проти України. Тисячі, десятки тисяч людей, українських громадян, в тому числі, мирних громадян, загинули, мільйони стали біженцями. На сьогоднішній день території нашої держави тимчасово окуповані Російською Федерацією.

І у нас досі є дипломатичні стосунки із Російською Федерацією, досі ніхто не висилає так званих російських дипломатів, а насправді - шпигунів і диверсантів, ніхто не веде ніякої боротьби з промосковської п'ятою колоною, яка, в тому числі, сидить в парламенті й нинішня влада прекрасно домовляється із нею про голосування", - висловив обурення Андрій Іллєнко.

На думку нардепа, вибори президента Росії не повинні відбутися на території України.

"По-перше, вони пройдуть на території окупованого Росією Криму, що є абсолютним порушенням міжнародного права і замахом на нашу країну. Плюс ми розуміємо, що по суті своєї - це ніякі не вибори, а просто перепризначення Путіна на посаду царя Московії", - зауважив політик.

Іллєнко назвав "абсолютним маразмом" те, що на території, підконтрольній Україні, відбуватимуться вибори президента РФ у чотирьох дипломатичних представництвах РФ, зокрема, у Києві, Львові, Харкові й Одесі.

"І коли "Свобода", "Національний корпус", "Правий сектор" та інші сили, які підписали Національний маніфест, говорять, що вони будуть проводити акції в ці дні під представництвами агресора, щоб не допустити цю ганьбу, і легітимації цього псевдопропагандистського процесу, то що заявляє Національна поліція? Вона каже: "Ми будемо посилювати охорону дипломатичних представництв, ми не будемо висилати геть російських дипломатів з України, як це зробила Великобританія... А ми будемо їх охороняти. Бо для нас це величезна можливість, щоб на території України Путін отримав голоси", - наголосив нардеп.

Він зазначив, що заплановані акції по блокуванню дипломатичних представництв Російської Федерації в Україні обов'язково відбудуться.

Читайте також: Гройсман запевнив, що Україна залишається космічною державою