Суспільство
17 березня 2018
ДСНС попередила про погіршення погоди в Україні через два активні циклони
На дорогах України очікують ожеледиці, у країні прогнозують хуртовини.
news-image

За даними Укргідрометцентру, внаслідок дії двох активних південно-західних циклонів в Україні слід очікувати складних погодних умов, повідомляє прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

17 березня у Волинській, Рівненській, Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Хмельницькій, Житомирській, Київській, Чернігівській та Сумській областях сильний сніг, хуртовини, снігові замети, на дорогах ожеледиця. У Закарпатській, Вінницькій, Черкаській, Полтавській, Харківській областях – сильні опади (сніг, мокрий сніг і дощ), місцями ожеледь, налипання мокрого снігу; у більшості областей України – пориви вітру 15–20 м/с. 

18 березня в Україні, крім північних областей, – сніг і заметіль. У Закарпатській, Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Хмельницькій, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській та Дніпропетровській областях – сильні снігопади, снігові замети. У Карпатах дуже сильний сніг, у більшості областей України пориви вітру 15–20 м/с, на дорогах ожеледиця.

19 березня у країні снігопади, хуртовини, на дорогах ожеледиця. У Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській, Одеській, Миколаївській областях сильний сніг, снігові замети. У Херсонській, Запорізькій, Донецькій областях мокрий сніг із дощем, місцями ожеледь, на півдні і сході країни – пориви вітру 15–20 м/с.

Такі погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту (рівень загрози для автотранспорту 2 (жовтий), місцями в центральних та прикарпатських областях 3 (червоний), також ускладнить роботу енергетичної, будівельної галузей та комунального господарства, – ідеться в повідомленні.