Події
19 березня 2018
На Закарпатті повідомили про масове пошкодження угорських автомобілів та підпали магазинів
Було пошкоджено 22 автомобілі на угорській реєстрації.
news-image

Протягом 15 по 17 березня на Закарпатті було пошкоджено 22 автомобілі на угорській реєстрації. Зокрема в ніч з 15 на 16 березня невідомі зухвало пошкодили 9 автомобілів з угорськими номерами в Берегово, з 16 на 17 березня в тому ж Берегово були побиті ще 10 автомобілів, крім цього спалили 2 автомобіля в Мукачеві на ринку і 1 в Королеві. Про це повідомив блогер Сергій Соколов, передає «Є!» із посиланням на Українські новини.

Крім того, як він поінформував, у ніч з 16 на 17 березня, був підпалений угорський магазин в м. Ужгород на вулиці Минайській 15а, а також бар біля автовокзалу в Ужгороді. Розбили скло в готелі "Закарпаття".

На думку автора, за актами вандалізму та підпалами стоять радикально налаштовані сили:

"Люди на Закарпатті працьовиті, як і по всій Україні. Кому вигідні провокації проти угорських нацменшин? Радикалам-Активістам".
"Динаміка цього свавілля росте в геометричній прогресії, а з Києва від влади лунають якісь невиразні бекання, що переходить в дипломатичні взаємні докори, які по суті нічого не вирішують, а часто заохочує ескалацію конфлікту", - пише блогер.

Водночас, ДСНС України у Закарпатській області підтвердила факти підпалу.

Читайте також: У Раді планують впускати нардепів лише через рамки