Суспільство
9 лютого 2015
Кремль не в силах утримувати таку велику територію
Чи може експансія бути симптомом швидкої загибелі держави? Питання не пусте.
news-image

РФ в останні роки займається саме експансією у формі створення буферних утворень. Придністров'я, Абхазія, Південна Осетія, ДНР-ЛНР.

Буферна держава - це багатофункціональний інструмент. Вона може бути плацдармом для майбутнього наступу, механізмом дестабілізації і виснаження противника, але може бути і якоїсь географічної формою тимчасового перепочинку. Що свідчить про слабкість.

Найдивніше в нинішній ситуації те, що всі ці буферні паркани зводяться на параноїдальною ідеї про те, що на Росію ось-ось нападе НАТО. Або ж на аж ніяк не божевільною є думка про те, що «скріпи» неабияк проржавіли, що імперія не в силах утримувати таку велику територію, що Кавказ - це лише квіточки порівняно з прийдешніми Сибірськими Республіками або ДСР.

Читайте також: Між українцями і росіянами сильно ослабли "братні почуття", - соціологи

І на ділі, це лише спроба замінити слабнучі адміністративні сили - силами військовими, якими і сподіваються зшити розпадаючу імперію. І для цього створюється фантом західної загрози, західної війни. Щоб не бачити поразки у вже початої далекосхідної війні. Вся ця мильна бульбашка лопне одного разу відразу. І навіть не в момент смерті Путіна. Він лопне тоді, коли затріщить Зауралля.