Суспільство
20 березня 2018
МОЗ не змогло довести Господарському суду Києва, що Супрун є виконувачем обов'язків глави відомства
Кабмін призначив Супрун виконувачем обов'язків міністра охорони здоров'я в липні 2016 року.
news-image

Господарський суд міста Києва не отримав від Міністерства охорони здоров'я доказів, що Уляна Супрун є виконувачем обов'язків глави відомства. Це випливає з постанови суду від 6 березня, яку опублікували13 березня в Єдиному реєстрі судових рішень, передає «Є!».

Зазначаються, що МОЗ подало позовну заяву проти Національного медичного університету імені Богомольця, щоб дістати доступ до адмінкорпусу вишу, який розташований у Києві, на бульварі Шевченка, 13.

Суд повернув позов та додані до нього документи відповідно до п. 1 ч. 5 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, у якому йдеться, що так необхідно діяти, якщо заяву було подано особою, яка "не має процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано".

Водночас суд уточнив, що в позовній заяві підписантом вказали в.о. міністра, але в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відомості про особу нібито відсутні.