Політика
20 березня 2018
Угорщина невдоволена планами України відновити військову базу в Береговому
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто висловив невдоволення.
news-image
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто висловив невдоволення планами Міністерства оборони України відновити військову частину в Береговому.

Про це повідомляє інтернет-видання "ЕП" з посиланням на місцеве видання Hirado.hu, передає «Є!».

Як повідомляється, Сійярто турбує, що українська армія має намір розмістити батальйон чисельністю близько 800 осіб в місті з високою часткою угорців серед населення.

Глава МЗС Угорщини додав, що пояснення Міноборони України про те, що цей крок необхідний через загрозу територіальній цілісності країни, викликає ще більше занепокоєння.

Це означає, що вони вважають угорську національну громаду загрозою Києву, що є обурливим, і саме тому Угорщина категорично відкидає це, – заявив Сійярто.

Як зазначає видання, плани щодо відновлення військової частини у Берегові дійсно обговорюються. Зокрема, 9 лютого відбулося засідання Берегівської міської ради, де обговорювали розміщення на території колишньої військової частини окремого батальйону 128-ї Закарпатської гірсько-піхотної бригади, яка нині базується в Мукачеві, а також в Ужгороді та Виноградові.

Раніше в Берегові був розташований 315-й гвардійський механізований полк ордена Богдана Хмельницького . У 2003 році військову частину розформували, а майно передали на баланс міської ради. Більшість будівель зараз знаходяться в аварійному стані. Крім того, частина землі була продана приватним власникам.

Військове керівництво на засіданні 9 лютого запевняло, що замість полку, який стояв в радянську добу, тут розміститься окремий батальйон чисельністю близько 500 осіб і зробити це можна буде вже до 2019 року.