Світ
10 лютого 2015
У США росіянину офіційно пред'явили звинувачення в шпигунстві
Євгену Бурякову інкримінується "робота в США в якості агента Служби зовнішньої розвідки (СЗР) під неофіційним прикриттям.
news-image

Прокуратура Південного округу Нью-Йорка пред'явила в офіційному порядку звинувачення в незаконній розвідувальної діяльності громадянинові Росії Євгену Бурякову. Про це повідомили в прес-службі відомства, передає Є! Єдність.інфо з посиланням на ТАСС

"По суті, мова йде про ті ж звинувачення, які були пред'явлені Бурякову при арешті. Журі присяжних проголосувало і визнало їх обгрунтованими для початку судового процесу", - зазначив співрозмовник.

Бурякову, зокрема, інкримінується "робота в Сполучених Штатах в якості агента Служби зовнішньої розвідки (СЗР) під неофіційним прикриттям".

Аналогічні звинувачення влади США в офіційному порядку висунули заочно і стосовно ще двох росіян - Ігоря Споришева і Віктора Подобного. Вони в даний час знаходяться за межами США.

Представник прокуратури також підтвердив, що попередніх судових слухань, які, як очікувалося, повинні були початися в нью-йоркському районі Манхеттен у понеділок не було.

Росіянину, обвинуваченому в шпигунстві на США, загрожує 10 років в'язниці

Нагадаємо, працівник нью-йоркського банку Євген Буряков був затриманий в Нью-Йорку 26 січня. Російські дипломати Ігор споришу і Віктор Подобний покинули США до пред'явлення звинувачень. Прокуратура заявляє, що всі троє були агентами Служби зовнішньої розвідки РФ.