Суспільство
21 березня 2018
Кабмін доручив видавати українцям паспорти лише у вигляді ID-карт
З 1 листопада 2016 року всі громадяни України можуть оформити внутрішній паспорт у вигляді ID-карти з вбудованим безконтактним електронним чіпом, на який записано персональні і біометричні дані, включаючи прописку і сімейний стан.
news-image

Кабінет міністрів України доручив Державній міграційній службі видавати паспорти громадянина України винятково у вигляді ID-карти, інформує «Є!» з посиланням на УНІАН.

Відповідну постанову було прийнято на засіданні уряду в середу. Зокрема, прийняте рішення виключає норму постанови Кабінету міністрів від 25 березня 2015 року, яка дозволяла до завершення роботи щодо забезпечення в повному обсязі територіальних підрозділів Державної міграційної служби необхідними технічними засобами видавати паспорти в «книжковому» форматі.

Згідно з пояснювальною запискою до постанови, рішення прийнято у зв'язку із забезпеченням підрозділів Міграційної служби технічними засобами в повному обсязі.

З 1 листопада 2016 року всі громадяни України можуть оформити внутрішній паспорт у вигляді ID-карти з вбудованим безконтактним електронним чіпом, на який записано персональні і біометричні дані, включаючи прописку і сімейний стан. За даними Міністерства внутрішніх справ, станом на середину лютого було оформлено понад 1,5 млрн паспортів громадян України у вигляді ID-карт.

Читайте також:Нардепи здаватимуть зброю на вході до Ради, – закон