Політика
10 лютого 2015
США пояснили відсутність їх представника на мінських переговорах
Сполучені Штати поділяють цілі та завдання, які стануть предметом обговорення в найближчу середу
news-image

Сполучені Штати розглядають Крим і території, контрольовані сепаратистами Донбасу, як невід'ємну частину України. Про це заявила прес-секретар зовнішньополітичного відомства США Джен Псакі в ході щоденного брифінгу, пердає Є! Єдність.інфо

За її словами, Сполучені Штати поділяють цілі та завдання, які стануть предметом обговорення в найближчу середу, передає російська редакція Голосу Америки.

Відповідаючи на запитання про те, чому на зустрічі в Мінську не буде представлена американська сторона, представник Держдепартаменту підкреслила: "Ми впевнені в рівні координації і в наших європейських і українських партнерах".

Читайте також: Меркель заявила, що не зможе жити, якщо не спробує добитися припинення вогню на Донбасі

Серед порушених російською стороною пунктів Мінських угод Псакі назвала невиконане рішення про припинення вогню - обставина, що не дозволяє Україні здійснювати контроль над своїми кордонами, переміщення військової техніки через український кордон, і той факт, що політичні в'язні не звільнені.

"Досі ми бачили, що українська сторона робить кроки з виконання цих пунктів (угоди), а Росія - ні", - констатувала прес-секретар зовнішньополітичного відомства США.

Нагадаємо, раніше в Берліні завершилася зустріч заступників глав МЗС "нормандської четвірки" (РФ, ФРН, Франція, Україна). Вона тривала більше семи годин.