Суспільство
22 березня 2018
Син Каддафі має намір свідчити проти Саркозі
Син Каддафі закликав чинного президента Франції Еммануеля Макрона переслідувати Саркозі в судовому порядку "за злочини, вчинені проти Лівії".
news-image

Син убитого лівійського диктатора Муаммара Каддафі Сейф аль-Іслам заявив про готовність дати свідчення, що його батько фінансував кампанію колишнього французького президента Ніколя Саркозі. Про це повідомляє Middle East Monitor, передає «Є!».

За словами аль-Іслама, він був свідком передавання першого грошового траншу, окрім того, є ще особи, які готові також дати свідчення проти Саркозі.

Син Каддафі назвав екс-президента Франції військовим злочинцем, який відповідає за поширення тероризму та зростання нелегальної міграції. Він закликав чинного президента Франції Еммануеля Макрона переслідувати Саркозі в судовому порядку "за злочини, вчинені проти Лівії".

У квітні 2012 року французьке видання Mediapart опублікувало документи, у яких ішлося про передання лівійським режимом €50 млн на потреби президентської кампанії Саркозі. У 2016 році у справі допитали бізнесмена франко-ліванського походження Зіада Такієддіна.

Він розповів, що наприкінці 2006-го – на початку 2007 року доправляв із Лівії у МВС Франції, главою якого в той момент був Саркозі, валізи з готівкою на суму €5 млн. Двічі він передавав гроші главі кабінету Саркозі Клоду Геану, а один раз – особисто кандидату у президенти.