Політика
22 березня 2018
В НАТО відзначили успіхи України на шляху до членства в альянсі
Одна з головних цілей цих реформ - стабільність України.
news-image
За останні чотири роки Україна змогла істотно наблизитися до стандартів НАТО.

Про це в інтерв'ю DW заявив голова Військового комітету альянсу, генерал Петр Павел, передає «Є!».

Україна вже провела вражаючі оборонні реформи і куди сильніше наблизилася до НАТО, але ще є робота, яку слід виконати, - зазначив він.

Одна з головних цілей цих реформ - стабільність України.

НАТО і окремі держави-члени продовжуватимуть підтримувати Україну, оскільки ми твердо віримо, що незалежна і стабільна Україна, віддана демократії та верховенству права, є ключем до євроатлантичної безпеки, - заявив керівник вищого військового органу НАТО.

Відповідаючи на питання, чи є реалістичною мета України до 2020 року досягти сумісності своєї армії з силами альянсу, Павло вказав на те, що збройні сили України підвищують її, беручи участь у навчаннях і миротворчих місіях альянсу.

Починаючи з 2014 року Північноатлантичний альянс значно посилив допомогу Україні в реформуванні. У 2017 році НАТО реалізувала понад 200 заходів для підтримки збройних сил України, - повідомив генерал.

За його словами, найбільш значущі і відчутні поліпшення відбулися, зокрема, у сферах тренування солдатів, військової медицини, логістики, розвитку військово-морських сил, сил спеціальних операцій та десантно-штурмових військ України.

За три з гаком роки НАТО створила десять трастових фондів для України. Країни альянсу вже зобов'язалися надати через ці фонди 40 мільйонів євро, - додав генерал.