Події
22 березня 2018
Я хотіла вас налякати: Савченко про звинувачення Луценка у підготовці теракту
Савченко заявила, що навмисно дала можливість СБУ відстежити її поїздки на непідконтрольну територію та дії на Донбасі, щоби дати їм зачіпки.
news-image

Народна депутатка Надія Савченко у відповідь на звинувачення генпрокурора у підготовці теракту у Верховній Раді заявила, що хотіла налякати владу.

Про це вона сказала на засіданні комітету Ради з питання нацбезпеки та оборони, пише «Є!» з посиланням на Громадське.

«Вербувати мене не варто, я чудово знала, яка група біля мене, що мене пишуть, і я вирішила, що раз вже так, то чому цей брєд не прорахувати до кінця. Те, що я хвора — не раз намагались довести, будь яка перевірка покаже — що я абсолютно здорова. Я малювала конструкції, які не можливі до виконання. Чому ви не сказали, що міномети мають бути в сміттєвозах? Я хотіла налякати вас», — заявила вона.

Вона заявила, що навмисно дала можливість СБУ відстежити її поїздки на непідконтрольну територію та дії на Донбасі, щоби дати їм зачіпки.

«Я робила політичну провокацію, ці офіцери підігрували мені», — сказала Савченко.

Ситуацію навколо того, що вона принесла вибухівку у сесійну залу Верховної Ради, вона пояснила так:

«У мене в сумці були папери й гранати, от ці, а це Матіос виходив з ради й типу сказав: щось у вас важка сумка, у вас що гранати в сумці», — сказала Савченко.

Савченко на засіданні комітету дістала із сумки фрукти зі словами «Так, я принесла гранати».

15 березня Савченко прийшла на допит до СБУ та дала брифінг. Депутатка на брифінгу заявила: «Хто не думав підірвати Банкову або Верховну Раду? Ми що, живемо в 37-му році, у сталінські часи, коли це є злочином? Про це що не можна говорити на вулиці? У нас про це не говорить тільки ледачий», — заявила Савченко.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідчі ГПУ мають докази того, що депутатка Савченко планувала теракт у залі Верховної Ради.

Рада одразу ж виключила депутатку Надію Савченко з Комітету з питань національної безпеки і оборони. Того ж дня, 15 березня, Регламентний комітет Ради отримав подання ГПУ на арешт Савченко.

Нагадаємо, депутатку Надію Савченко викликали на допит до СБУ у зв'язку з розслідуванням провадження стосовно арештованого переговорника Володимира Рубана. Сама депутатка заявила, що вимагає вручити повістку на допит в СБУ їй особисто в руки.

Читайте також:Савченко зверталась до офіцерів спецназу із пропозицією повалити держлад, - Луценко

Читайте також:Експерт пояснив, чому затягують зі зняттям недоторканності із Савченко