Резонанс
22 березня 2018
Луценко прибув до парламенту, щоб надати факти протиправної діяльності Савченко
Генпрокурор пообіцяв оприлюднити відеодокази.
news-image

Генеральний прокурор Юрій Луценко прибув до парламенту, щоб доповісти з приводу подання Про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Надії Савченко, передає кореспондент «Є!»

Юрій Луценко пообіцяв показати фільм із доказами протиправної діяльності народної депутатки.

Генпрокурор зазначив, що прийшов до Верховної Ради для того, щоб надати факти, які Надія Савченко підтвердила на профільному комітеті. Зокрема, Юрій Луценко заявив з трибуни парламенту, що у 2017 році народний депутат Надія Савченко та Володимир Рубан (керівник штабу Громадської організації «Офіцерський корпус» - ред.) вступили між собою у змову з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення влади в країні.

"Для цього вони планували широкомасштабну терористичну атаку на центр української столиці, де зосереджені як адміністративні, так і великі житлові будинки. Для отримання необхідної для такої атаки зброї, а саме - тяжких 120-мл мінометів, стрілецької зброї, снайперських гвинтівок, бойових гранат, Рубан і Савченко в невстановлений час, але не пізніше листопада 2017 року досягли домовленості з ватажками терористичної організації так званої ДНР про постачання такої зброї", - заявив генпрокурор.

Він зазначив, що влітку та восени 2017 року Рубан і Савченко шукали співучасників та виконавців запланованого теракту, при цьому Надія Савченко особисто зверталася до офіцерів ЗСУ із пропозицією взяти участь у теракті та поваленні конституційного ладу.

"Влітку 2017 року народний депутат Савченко звернулася із такою пропозицією до офіцерів 8-го полку спеціального призначення, який дислокується у місті Хмельницький - до офіцерів Березня, Захарченкого, Леща та Кота. Хочу окремо підкреслити високий моральний дух української армії, які вислухавши цю пропозицію, а потім отримавши гроші від Рубана для закупівлі вантажного буса, який мав привезти зброю з території "ДНР" відразу повідомили про це в Службу безпеки України", - сказав генпрокурор.

Він повідомив, що Рубан і Савченко були впевнені, що офіцери ЗСУ є їхніми спільниками.

"Коли в листопаді перший бус зі зброєю, з Рубаном за кермом та народним депутатом Савченко у задньому відсіці вантажного автомобіля прибув із "ДНР", стало зрозуміло, що йдеться не про маячню, хворі фантазії та сюрреалізм, а йдеться про ввезення з боку ворожої терористичної організації "ДНР" зброї для знищення керівництва країни, простих людей в ході мінометного обстрілу для створення хаосу і захоплення влади", - заявив генпрокурор.

Юрій Луценко також презентував відеофільм, в якому, за його словами, є докази причетності нардепа Надії Савченко до підготовки терористичного акту. Зазначається, що загальний обсяг матеріалів становить 74 гігабайти інформації. Сукупна тривалість аудіо- та відеоматеріалів приблизно три доби.