Суспільство
22 березня 2018
У Львові червоно-чорний прапор на адмінбудівлях став обов’язковим у визначені дати
Мер Львова наголосив, що міська влада має велику повагу до прапору визвольної боротьби.
news-image

Понад сотня представників націоналістичних організацій, зокрема «Національного корпусу», «ОУН», «Правий сектор» пікетували під будівлею львівської ратушіє, пише «Є!» з посиланням на Громадське.

Учасники прийшли за годину до початку сесії міськради. Перед входом у будівлю вони встановили діжку з дровами й розпалили багаття. Також зробили т.зв. «стовп ганьби» до якого прикріпили світлини міських депутатів, які не голосували за те, щоб в окремі пам’ятні дати в місті обов’язково вивішували червоно-чорні свяги.  Про це повідомляє кореспондентка Громадського радіо. 

На попередньому засіданні понад два десятки депутатів не підтримали цієї пропозиції.

«Вони проголосували за рекомендаційний характер. Але по-суті рекомендаційний характер був і до цього. Тобто хто міг, той і вивішував у такі дати прапор. Тому те, що вони прийняли – це по суті ніщо. Воно нічого не змінило», – сказав керівник «Правого сектору Львівщини» Тарас Хамме.

Згодом націоналісти зайшли у приміщення сесійної зали. Обійшлося без сутичок, адже депутати першим же питанням проголосували за те, щоб дев’ять разів на рік поряд з державним стягом на флагштоках біля міської ради та біля районних адміністрацій обов’язково вивішували червоно-чорний прапор. Мер Львова Андрій Садовий виступив із трибуни з такими словами: 

«Це унікальна ситуація, коли усі керівники фракцій виступили авторами ухвали. Ми з вами маємо велику повагу, ми шануємо наш національний стяг – синьо-жовтий прапор, але ми також маємо велику повагу до прапору нашої визвольної боротьби. В нас сьогодні день єдності і ніхто немає права нас посварити».

Відтак червно-чорний прапор у Львові вивішуватимуть на дні народження Романа Шухевича, Степана Бандери, та Євгена Коновальця, у річницю загибелі Романа Шухевича, у день створення ОУН, в день пам’яті жертв політичних репресій, у свято героїв, в річницю проголошення Акту визволення Української держави, у день створення УПА та УВО.

Читайте також:Бандера не відповідальний за Волинську трагедію, - екс-прем'єр Польщі