Шоу-біз та культура
26 березня 2018
На наших очах народився український конкурент Disney і Pixar, - Іллєнко про мультик Викрадена принцеса
За технічним і художнім рівнем цей фільм є достойним конкурентом найкращих зразків світової анімації і має серйозний комерційний потенціал.
news-image

За технічним і художнім рівнем мультфільм "Викрадена принцеса: Руслан і Людмила" – гідний конкурент найкращих зразків світової анімації і має серйозний комерційний потенціал, зазначив голова Держкіно України Пилип Іллєнко, пише «Є!» з посиланням на Гордон.

Мультфільм "Викрадена принцеса" вийшов у прокат 7 березня.

Голова Держагентства України з питань кіно Пилип Іллєнко в інтерв'ю "Укрінформу" назвав український мультфільм "Викрадена принцеса: Руслан і Людмила" конкурентом анімаційних фільмів студій Disney і Pixar.

"Коли дивишся цей фільм, стає зрозуміло, що на наших очах уже народився (не народжується, уже народився) український конкурент Disney і Pixar. Тобто за технічним і художнім рівнем цей фільм є достойним конкурентом найкращих зразків світової анімації і має серйозний комерційний потенціал. Якщо порівняти, то це все одно, що Україна зараз створила б власний смартфон – конкурент Samsung і Apple. І не просто створила, а вивела його на ринок і почала продавати, наприклад, до Аргентини. Це абсолютно коректне порівняння. В анімаційному кіно це сталося", – сказав Іллєнко.

Мультфільм вийшов у прокат 7 березня. Стрічку створено у форматі 3D, вона розповідає історію мандрівного артиста Руслана, який закохується в дочку князя Мілу.

Іллєнко повідомляв, що в перший вікенд прокату мультфільм зібрав майже 21,5 млн грн.

Читайте також:Укрпошта випустить марки з героями українського мультика Викрадена принцеса (фото)

Читайте також:Джамала презентувала пісню з мультфільму Викрадена Принцеса (відео)