Події
26 березня 2018
Влада на місцях завищує комунальні тарифи - Нацкомісія
Деякі органи місцевого самоврядування розпочали встановлювати тарифи на житлово-комунальні послуги значно вищі, ніж раніше встановлювала НКРЕКП.
news-image

Органи місцевого самоврядування встановлюють тарифи на житлово-комунальні послуги значно вищі, ніж раніше встановлювала НКРЕКП. Про це заявили в Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

"Після проведення тарифної децентралізації повноваження по встановленню тарифів частині суб’єктів господарювання, які не підпадають під критерії ліцензування Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, перейшли до місцевих органів влади. Отримавши такі повноваження, деякі органи місцевого самоврядування розпочали встановлювати тарифи на житлово-комунальні послуги значно вищі, ніж раніше встановлювала НКРЕКП", - йдеться у повідомленні.

Крім того, в НКРЕКП заявили, що раніше, коли повноваження зі встановлення тарифів були віднесені до компетенції комісії, ці ж органи місцевого самоврядування чинили тиск на регулятора, накладаючи мораторії на підвищення тарифів та здійснюючи спроби притягнення до кримінальної відповідальності голови та членів НКРЕКП.

"Хочемо зазначити, що під час встановлення НКРЕКП тарифів на вищезазначені послуги, цими органами місцевого самоврядування чинився тиск на комісію, а саме - накладання мораторіїв на підвищення тарифів, спроби притягнення до кримінальної відповідальності голови та членів комісії тощо. Однак, як показують приклади, у разі встановлення тарифу самим органом місцевого самоврядування ці тарифи значно зросли. Це в свою чергу підтверджує думку про непослідовні та популістські дії деяких органів місцевого самоврядування з питань обгрунтованості тарифів на житлово-комунальні послуги по відношенню до регулятора", - зазначається в повідомленні.
Читайте також: Ярош задекларував майже 600 тис. грн доходу і право на торговельну марку «візитка Яроша»