Події
27 березня 2018
Трагедія у Кемерово: російське ТБ крутило розважальні шоу, а Путін досі не оголосив жалобу
У трагедії, за останніми даними, загинули 64 людини.
news-image

Із соцмереж, а не офіційних джерел чи новин федеральних телеканалів дізнавалися про трагедію родичі загиблих у пожежі в торговому центрі російського міста Кемерово. Люди обурені цим фактом, інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

Федеральні телеканали навіть не змінили сітку мовлення: поки у Кемерові живцем горіли діти, глядачам показували розважальні шоу та фільм про британську загрозу. Всеросійської жалоби не оголосили й досі. Президент РФ Володимир Путін до Кемерова не збирається, він лише поспівчував тамтешньому губернаторові телефоном.

У трагедії, за останніми даними, загинули 64 людини. Український консул в Новосибірську з'ясовує, чи могли серед загиблих і потерпілих бути наші співвітчизники. Наразі відомо, що займання виникло в батутній кімнаті, за лічені секунди спалахнув увесь поролон, вогонь швидко перекинувся на інші поверхи та охопив 1,5 тисячі квадратних метрів. Люди, переважно діти, опинилися у вогняно-димовій пастці, дехто у відчаї наважився стрибати вниз із четвертого поверху.

Діти, які розуміли, що вони заблоковані вогнем, писали в соцмережах прощальні повідомлення та востаннє телефонували рідним. 

"З кінотеатру дзвонила моя племінниця Віка. Вона казала, що горить усе – я не можу вийти, дихати не можу. Я їй кажу: Віка, знімай усе, ніс закладай одягом. Вона каже: передай мамі, що я її любила, передай усім, що я їх любила. І після цього відключилася", - розповіла жителька Кемерова.
Читайте також: Трагедія в Кемерове: в мережі поширюються дані про те, що загинули 300 осіб (відео)