Події
27 березня 2018
Федеральна торгова комісія США почала розслідування витоку даних користувачів Facebook
Facebook опинився в центрі скандалу у зв'язку з незаконним використанням даних більш ніж 50 млн користувачів компанією Cambridge Analytica під час її роботи з передвиборним штабом Дональда Трампа.
news-image

Федеральна торгова комісія США почала розслідування у зв'язку з витоком даних більш ніж 50 млн користувачів Facebook. Про це повідомляє прес-служба комісії, пише «Є!» з пеосиланням на 112.

"ФТК вкрай серйозно ставиться до недавніх повідомлень в пресі, в яких висловлюється серйозна стурбованість дотриманням правил конфіденційності Facebook. Комісія підтверджує, що ведеться непублічне розслідування відносно цих правил", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Facebook опинився в центрі скандалу у зв'язку з незаконним використанням даних більш ніж 50 млн користувачів компанією Cambridge Analytica під час її роботи з передвиборним штабом Дональда Трампа. Ці дані використовувалися для з'ясування політичних уподобань виборців і показу їм політичної реклами.

Марк Цукерберг вибачився за інцидент, зокрема викупивши рекламу в британських газетах. Його запрошують в Європарламент надати пояснення витоку даних, також поліція Великобританії почала проводити обшуки в компанії Cambridge Analytica.

Forbes повідомив, що Цукерберг через цей скандал втратив 5 млрд дол.

Читайте також:Facebook шпигував за дзвінками і СМС користувачів

Читайте також:Цукерберг розмістив вибачення за витік даних Facebook у газетах Британії