Події
27 березня 2018
Гідранти не працюють, виходи захаращені: охоронець, що вимкнув сигналізацію, розповів про порушення пожежної безпеки в ТЦ Кемерові
Охоронець розповів, що евакуаційні виходи в ТЦ були захаращені будматеріалами і мішками зі сміттям.
news-image

У Росії затримали охоронця "Зимової Вишні" Сергія Антюшина по справі про пожежу. На думку слідчих, це він відключив пожежну сигналізацію в ТРЦ, повідомляє «Є!» з посиланням на УНІАН.

На допиті Антюшин звинувачує у трагедії керівництво ТЦ. Про це повідомляє Telegram-канал Mash.

"Коли у нас мимовільно спрацьовувала сигналізація, таке буває, ми не могли її вимкнути, викликали системника. Ми постійно доповідали керівництву, що є порушення у торговому центрі. Частина гідрантів не працює, частина – протікають. Евакуаційні виходи захаращені і так було завжди. Будматеріали якісь, чорні мішки зі сміттям. Ми про це говорили – нас не слухали і не реагували. Донесення в журналі чергувань не читали".

Удень 25 березня в Кемерово загорівся торговельно-розважальний центр «Зимова вишня». За останніми даними, загинули 64 людини, серед загиблих багато дітей. За версією СК РФ, співробітник охорони згорілого торгово-розважального центру при отриманні сигналу про пожежу відключив систему оповіщення, пожежні входи в будівлі були заблоковані.

На даний момент затримані і допитані 4 підозрюваних, в їх числі технічний директор компанії-власника будівлі, орендар приміщення, в якому імовірно знаходився епіцентр загоряння, співробітник і керівник організації, що займалася обслуговуванням пожежної сигналізації. Вилучається необхідна документація.

Читайте також:Серед жертв пожежі в Кемерові – 41 дитина