Події
27 березня 2018
Родичі жертв пожежі в Кемерові заявили про 85 зниклих безвісти
Траур за загиблими у м.Кемерово оголосили в Інгушетії, Приморському краї і Єкатеринбургу.
news-image
У штабі, створеному родичами жертв пожежі в кемеровському ТРЦ "Зимова вишня", заявили, що на цей момент до них надійшла інформація про 85 осіб, які ймовірно зникли безвісти.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Інтерфакс.

"Дані отримані особисто, поштою і смс. Прізвища не повторюються. 70% зниклих безвісти - діти, середній вік - 10-13 років", - сказав співрозмовник агентства.

Він відзначив, що дані планується передати в поліцію.

Раніше у вівторок член ініціативної групи Расим Яролієв, який складає на площі альтернативний список зниклих безвісти на пожежі, повідомив, що йому надали інформацію про 78 зниклих, з яких близько 70 - діти.

Як повідомлялося, пожежа в ТРЦ "Зимова вишня" в м.Кемерово сталася 25 березня. Займання виникло на останньому поверсі, де знаходилися кінозали і в неділю було багато дітей. За офіційними даними, загинули 64 людини, госпіталізували 13 осіб, одна дитина знаходиться у важкому стані. Є також інформація про зниклих безвісти, але їх кількість відрізняється. 

Родичі загиблих раніше у вівторок заявили, що при пожежі загинула 41 дитина.

У вівторок на площі Рад проходить масовий стихійний мітинг, на якому виступають родичі загиблих і ті, хто вижив. Акція триває вже шість годин, проте наразі біля третини мітингувальників уже пішли з площі. Президент РФ Володимир Путін, який знаходиться у місті, і губернатор Кемеровської області Аман Тулєєв до протестувальників не вийшли.

Траур за загиблими у м.Кемерово оголосили в Інгушетії, Приморському краї і Єкатеринбургу.

Влада Кемеровської області вимагала карати за "чутки" про сотні загиблих на пожежі. Заявлено, що користувачі соцмереж, які нібито поширюють такі чутки, мають нести відповідальність за свої дії.

Читайте також:Трагедія в Кемерові: віце-губернатор став на коліна перед місцевими жителями (фото)