Події
27 березня 2018
Депутати хочуть визначити статус політв'язнів в РФ та заручників в ОРДЛО
На сайті Верховної Ради поки немає пояснювальної записки щодо законопроекту.
news-image

Верховній Раді України пропонують визначити статус та соціальні гарантії щодо заручників та засуджених на окупованих територіях України та в Росії.

Відповідний законопроект був зареєстрований у вівторок у Верховній Раді, інформує «Є!», з посиланням на Українську правду.

Законопроект №8205 був розроблений комітетом з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин під головуванням Григорія Немирі.

Також серед авторів законопроекту зазначаються перший віце-спікер Ірина Геращенко, нардеп від БПП Ірина Луценко, лідер фракції Народний фронт Максим Бурбак, лідер Радикальної партії Олег Ляшко, глава Меджлісу кримськотатарського народу, нардеп від БПП Рефат Чубаров.

 Згідно з законопроектом передбачається надання правового статусу і соціальних гарантій особам, які незаконно позбавлені волі, заручникам, або засудженим на тимчасово окупованих територіях України та за її межами.

На сайті Верховної Ради поки немає пояснювальної записки щодо законопроекту, проте водночас один з авторів проекту закону, лідер фракції Народний фронт Максим Бурбак в коментарі "Українській правді" не зміг уточнити про що саме законопроект.

"Краще зверніться в наш комітет, тому що ми в останній день його реєстрували. Думаю завтра-завтра буде пояснювальна записка", - зазначив Бурбак.
Читайте також: Україна звернеться в ООН через присвоєння Криму телефонного коду РФ