Війна
10 лютого 2015
Краматорськ обстріляли "Смерчі" або "Торнадо", снаряд ледве не потрапив в штаб АТО (оновлено)
Є інформація про попадання в житловий 9-поверховий будинок
news-image

Радник президента Юрій Бірюков заявив, що на Краматорськ впали снаряди "Смерч", пише Є | Єдність.інфо.

"Краматорськ - атакували НЕ літаки. Прилетів Смерч. Є інформація про попадання в житловий 9-поверховий будинок по вулиці Парковій. Дані збирають, зі зв'язком там зараз дуже погано", - написав Бірюков у своєму ФБ.

В Міноборони говорять про мождливе використання снарядів "Торнадо".

Читайте також: Краматорськ зараз завалений реактивними снарядами, що не розірвалися (фото)

 

"Сьогодні, орієнтовно о 12.30 по летовищу м. Краматорськ терористи завдали вогневого удару з реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град". Запопередніми даними, вогонь вівся із використанням снарядів "Торнадо" з району населеного пункту Горлівка. Снаряди влучили у летовище, а також у приватний сектор на околицях міста Краматорськ. Варто зазначити, що боєприпаси "Торнадо" знаходяться на озброєнні ЗС Російської Федерації. Масштаби руйнувань та втрати уточнюються", - йдеться в повідомленні відомства.

Про масштаби руйнувань пише і військовий експерт Костянтин Машовець

"По штабу АТО завдано ракетного удару... Звідти - трохи не потрапив в штаб, зніс віджатий Т-72, Бензовоз горить. Вбитих - нема, поранених - багато, воронка величезна, швидше за все тактичний ракетний комлекс працював. Чи щось на кшталт РСЗВ "Ураган", "Смерч"... Ще 2 снаряди рвонули в місті - паркова 107, тобто 200", - пише експерт.

UPD 13:48

"Краматорськ - тільки що знову прилетіло. На базі є мінімум 1 загиблий", - Бірюков.