Суспільство
28 березня 2018
Гройсман доручив провести масштабні перевірки ТЦ, шкіл та дитсадків в Україні
МВС та ДСНС спільно з іншими органами влади, місцевими органами повинні провести масштабну перевірку торговельних центрів, шкіл, дитсадків і дитячих клубів на безпеку.
news-image

Через місяць ДСНС повинна відзвітувати про результати перевірок по всій країні, пише «Є!» з посиланням на РБК.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Міністерству внутрішніх справ (МВД) та Державній службі з надзвичайних ситуацій (ДСНС) провести масштабні перевірки торгових центрів, дитсадків та шкіл після пожежі в російському Кемерово.

Про це Гройсман заявив на засіданні Кабміну, передає кореспондент РБК-Україна. 

"Ми даємо доручення МВС та ДСНС спільно з іншими органами влади, місцевими органами провести масштабну перевірку торговельних центрів, шкіл, дитсадків і дитячих клубів на безпеку", - заявив Гройсман.

Він також зазначив, що через місяць ДСНС відзвітує про результати перевірок по всій країні. За його словами, Україна потребує жорсткої системи контролю, щоб не допустити трагедій в місцях масового скупчення людей.   Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті пожежі в Кемерово загальне число загиблих склало 64 особи, більше 40 з яких - діти.

Пожежа сталася в торговому центрі "Зимова вишня" 25 березня, вогонь охопив кілька поверхів будівлі, а також покрівлю, в результаті чого частина даху і перекриттів обвалилася.

Читайте також:Аварійні виходи закриті, ключі в охоронця: журналісти перевірили, чи безпечно в українських торгових центрах (відео)