Події
28 березня 2018
Латвія видворила з країни керівника представництва «Аерофлоту»
Чиновник включений у чорний список за рішенням міністра внутрішніх справ.
news-image

Державна прикордонна охорона Латвії видворила з країни керівника представництва російської авіакомпанії "Аерофлот" в Латвії Сергія Сокольникова, який включений у список осіб, перебування яких у країні небажано. Про це повідомила представниця Державної прикордонної охорони Крістіне Петерсоне, повідомляє портал Delfi, передає «Є!» із посиланням на Європейську правду.

"Сьогодні прикордонники в ході імміграційного контролю прибули до громадянина Росії і видворили його з країни у встановленому законом про імміграцію порядку" - сказала вона.

Сокольников включений у чорний список за рішенням міністра внутрішніх справ Ріхарда Козловскіса.

Глава МВС причин його включення в список не прокоментував, але міністр закордонних справ Едгар Ринкевич в понеділок заявив, що "цей чоловік займався в Латвії чим завгодно, тільки не своїми прямими обов'язками. Його дії кваліфікуються як незаконний збір інформації".

Крім видворення Сокольникова, також було прийнято рішення про видворення з Латвії одного із співробітників російського посольства в рамках реакції країн ЄС на справу про отруєння подвійного агента Сергія Скрипаля у Британії, за яке, імовірно, відповідальна Росія.

Читайте також: Новий голова НАЗК розповів про зв'язки з президентом