Події
28 березня 2018
Назвало основну версію пожежі в Кемерові
Висуваються дві основні версії.
news-image

ідчому комітеті РФ назвали версію підпалу в торговому центрі в Кемерові, в результаті чого загинули 64 людини, малоймовірною. Про це глава СК Олександр Бастрикін заявив на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

«Найголовніше завдання, яке ми практично виконали, - це завершення огляду місця події, де мало місце вогнище пожежі», - сказав він

За його словами, висуваються дві основні версії - це несправність системи протипожежної безпеки, і друга версія висувається особами, які притягуються до кримінальної відповідальності. Вони стверджують, що можливий самопідпал за допомогою відкритого вогню, додав Бастрикін.

«Перші наші результати свідчать, що це малоймовірна версія. Більш перспективна, більш важлива і більш достовірна - це несправність системи пожежогасіння, профілактики та ліквідації вогнища загоряння», - сказав глава Слідчого комітету.

Як повідомляв УНІАН, пожежа в ТРЦ в Кемерові сталася 25 березня. За інформацією МНС РФ, вона почалася на четвертому поверсі, де розміщені кінотеатр і дитячі ігрові майданчики. За останніми офіційними даними, загинули щонайменше 64 людини, зокрема й багато дітей. Очевидці стверджують, що жертв набагато більше. Родичі загиблих заявляють, що в результаті пожежі загинула 41 дитина. Слідчий комітет РФ повідомив про «кричущі порушення» протипожежної безпеки. Порушено кримінальну справу.

Читайте також: Киянка розкритикувала пожежну безпеку в столичному ТРЦ (фото)
Читайте також: У поліції розповіли про розслідування самогубства Волошина