Події
29 березня 2018
Назвали ймовірну дату скасування е-декларування для активістів
За чинним законодавством, антикорупційні активісти до 1 квітня повинні подати електронні декларації.
news-image

Верховна Рада у вівторок, 3 квітня, може скасувати необхідність електронного декларування для громадських активістів. Про це сказала віце-спікер Ірина Геращенко в ефірі "112 Україна", пише «Є!».

"Я є оптиміст щодо того, що наступного тижня у вівторок першим питанням відбудеться розгляд цих ініціатив. Зараз ми маємо дуже активно попрацювати з фракціями, щоб у нас була мобілізація на вівторок, щоб депутати усіх фракцій - влади та опозиції - не почали раніше святкувати Великдень, прийшли у вівторок усі на роботу і проголосували", - сказала Геращенко.

За її словами, у парламенті обговорюють два варіанти вирішення цього питання.

"Перше - це декриміналізація лише для громадських активістів, не для інших категорій декларантів. Друге - скасування декларацій", - пояснила віце-спікер.

За чинним законодавством, антикорупційні активісти до 1 квітня повинні подати електронні декларації. Для тих, хто не виконає цю вимогу, передбачена кримінальна відповідальність.

Міжнародні партнери вимагають від Києва скасувати цю норму, однак відповідний законопроект не набрав голосів у парламенті.

За словами заступника голови Адміністрації президента Дмитра Шимківа, якщо Верховна Рада не змінить законодавство про е-декларування, країну чекає ганьба.