Суспільство
29 березня 2018
Нік Вуйчич взявся за проект для українських шкіл
Проект «Безпечна школа» триватиме упродовж року та охопить всю країну.
news-image

Всесвітньо відомий мотиваційний спікер Нік Вуйчич приєднався до проекту «Безпечна школа», що впроваджується Міністерством освіти і науки та міжфракційним депутатським об'єднанням «За духовність, моральність та здоров'я України». Про це Вуйчич заявив на прес-конференції в Києві з нагоди старту проекту, передає «Є!» із посиланням на Укрінформ.

«Ми маємо зрозуміти, що більшість проблем у світі через те, що одні думають, що вони важливіші, ніж інші. І нам потрібно фокусуватися на вихованні нового покоління і нових лідерів як у світі, так і в Україні, які б приносили зміни в це мислення. Можливо, Україна і знаходиться позаду Австралії в інтеграції учнів з особливими потребами, але вона є нацією лідерів. Майже ніякі уряди не говорять про цінності в системі освіти, відповідальності, про особистість, про булінг, становлення цілей, мотивацію. На мою думку, це - фундамент духовності, моральності, тому я надзвичайно радий бути частиною цього проекту», - сказав Вуйчич.

Він також поспілкувався зі школярами-підлітками про те, як знайти друзів та втримати їх. Вуйчич розповів, що був першою дитиною з особливими потребами в Австралії, яка стала навчалася у звичайній школі, тому він на собі знає всі прояви зневаги та тиску з боку однолітків (Вуйчич народився з рідкісним генетичним захворюванням, яке проявляється у відсутності рук і ніг — ред.)

Крім того, він обговорив зі шкільними вчителями, методистами та психологами питання щодо змін спілкування в школі, дитячому колективі та сім'ї задля уникнення насильства.

Проект «Безпечна школа» триватиме упродовж року та охопить всю країну. Загалом передбачається інформаційна кампанія про запобігання цькувань дітей як з боку однолітків, так і з боку дорослих. Також будуть організовані тренінги для шкільних психологів, вчителів.

У рамках візиту до України Нік Вуйчич планує зустрітися з предстоятелем УПЦ КП Філаретом, а також відвідати нейрореабілітаційний центр, де лікуються поранені бійці АТО.

Читайте також: Уночі через пожежу в хмельницькому гуртожитку евакуювали десятки студентів