Суспільство
30 березня 2018
В Одесі СБУ перекрила незаконний збут зброї та боєприпасів
Співробітники СБУ затримали зловмисника.
news-image
Співробітники СБУ блокували в Одесі збут вогнепальної зброї та боєприпасів, які надходили із району проведення антитерористичної операції.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України, передає «Є!».

Правоохоронці встановили, що житель Одеси скуповував зброю, незаконно вивезену з району проведення АТО, займався її реставрацією та переробляв травматичну і сигнальну на бойову з метою продажу. "Клієнтів" він підшукував в Інтернеті на тематичних форумах. Серед "замовників" були, зокрема, представники кримінальних кіл регіону. Оперативники спецслужби задокументували декілька фактів незаконної реалізації зброї, - йдеться у повідомленні.

Співробітники СБУ затримали зловмисника згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Під час обшуків за місцем проживання та роботи затриманого вилучено 7 пістолетів та револьверів, 3 гранати Ф-1, тротилову та димову шашки, 7 вибух-пакетів, сигнальну міну, 7 одиниць холодної зброї та близько тисячі набоїв різного калібру, - повідомили у прес-центрі.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу. У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення інших осіб, причетних до протиправних дій.