Події
30 березня 2018
У Києві викрили підпільну друкарню фальшивих техпаспортів
Також вилучили 6 тисяч незаповнених бланків номерних медичних документів.
news-image

Столичні правоохоронці викрили підпільну друкарню, де виготовляли фальшиві медичні довідки, техпаспорти та інші документи.

Про це повідомляє прокуратура Києва, інформує «Є!», з посиланням на Українську правду.

Організатором нелегального бізнесу виявився колишній податківець, мешканець Київської області, який залучив до своєї діяльності рідного брата.

Під час обшуків за місцем проживання фігурантів провадження у селі Софіївська Борщагівка Київської області вилучили обладнання для виготовлення пластикових карток та комплектуючі до нього із плівками, що містять зображення голограм "МВС" та карти України. 

Також вилучили 6 тисяч незаповнених бланків номерних медичних документів (бланки про проходження наркологічного огляду, психіатричного огляду, загального медогляду, особисті медичні книжки тощо); пусті бланки свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів.

Крім того, у зловмисників було близько 100 номерних довідок про проходження медогляду із вже проставленими печатками лікарів та їх підписами; близько 50 медичних довідок про отримання дозволу на об’єкти дозвільної системи із печатками лікарів та їх підписами; печатки і штампи із зазначенням медичних установ та лікарів тощо. 

"У ході обшуків вилучені грошові кошти у сумі близько 20 тисяч гривень та понад 4200 доларів, розфасовані по окремих конвертах", - йдеться в повідомленні.

На даний час готуються клопотання про арешт вилучених речових доказів та призначення по них судових експертиз.

"У межах розслідування будуть встановлені особи, на яких оформлювалися вказані довідки, а також медичні установи, назви яких фігурують у вилучених документах", - йдеться в повідомленні.

Кримінальне провадження розслідується за ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

Читайте також: 444 роки тому у Львові Іван Федоров видав першу в Україні друковану книгу
Читайте також: Безвізовий режим України з Канадою: в іноземному уряді пояснили, чому це наразі неможливо