Події
1 квітня 2018
У Львові відкрився щорічний «Фестиваль Писанок» (фото)
«Фестиваль Писанок» – це подія, яка має на меті представити писанку не лише як традиційний Великодній символ, але й як Art-об’єкт.
news-image

У центрі Львова на площі Музейній проходить VIII щорічний «Фестиваль Писанок».

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

На спеціальних стендах презентовано понад 70 півметрових авторських писанок, до створення яких долучилися як професіонали, так і аматори. При цьому, кілька із писанок дійсно велетенські – заввишки в метр. Тут представлені писанки, присвячені Тарасу Шевченку, львівському трамваю (відсилає нас до пісні “Піккардійської Терції”), з абстрактними мотивами та традиційні – із геометричним розписом. 

"На фестивалі цього року є 65 півметрових писанок, та сім метрових. Чотири писанки ми присвятили культурним діячам Львова. Зокрема, писанка з трамваєм присвячена Пікардійській терції. Дуже багато є тематичних писанок", – розповіла організатор заходу Христина Невінська, передає прес-служба Львівської міськради.

«Фестиваль Писанок» – це подія, яка має на меті представити писанку не лише як традиційний Великодній символ, але й як Art-об’єкт. Писанка, як символ весняного відродження природи відома багатьом народам світу, однак, саме на Фестивалі, кожен з відвідувачів зможе по-новому відкрити для себе цей Великодній символ. Сам «Фестиваль Писанок» триватиме до 15 квітня, під час нього відбуватимуться цікаві майстер-класи: з декорування вербових гілочок, з розпису писанок, зі створення великодніх свічок ручної роботи та зі створення ляльки-мотанки.

Читайте також: Фестиваль писанок розпочнеться в Києві 5 квітня