Переможцями Шевченківської премії 2015 року стали четверо митців
Визначено найкращих митців у номінаціях "Література", "Літературознавство і мистецтвознавство", "Образотворче мистецтво", "Театральне мистецтво"
news-image

У Комітеті з Національної премії України імені Тараса Шевченка відбувся третій тур обговорення конкурсних творів, висунутих на здобуття Національної премії 2015 року, повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на День.

 За результатами таємного голосування лауреатами стали четверо митців за такими номінаціями: "ЛІТЕРАТУРА": ЩЕРБАК Юрій Миколайович за  трилогію "Час смертохристів", "Час великої гри" і  "Час Тирана. Прозріння 2084 року"

"ЛІТЕРАТУРОЗНАВСТВО І МИСТЕЦТВОЗНАВСТВО": МОСКАЛЕЦЬ Костянтин Вілійович за  книжку есеїв "Сполохи"

"ОБРАЗОТВОРЧЕ МИСТЕЦТВО": КОМПАНЕЦЬ Микола Іванович за  мистецький цикл "Земля моїх батьків"

"ТЕАТРАЛЬНЕ МИСТЕЦТВО": ПАНЧУК Петро Фадійович (актор Національного театру ім. І. Франка) за втілення образу Тараса Шевченка на вітчизняній театральній сцені

Читайте також: Український фотохудожник став лауреатом Кайзерівської премії міста Гослар

До речі, цьогоріч члени Комітету премії у номінаціях"Публіцистика і журналістика",  "Музичне мистецтво" і "Концертно-виконавське мистецтво" вирішили не  вручати. Рішення Шевченківського комітету  вже затвердив його голова Борис Олійник. Далі (за процедурою) секретаріат подасть документи переможців і свої протоколи в Адміністрацію   Президента України, щоб голова держави П. Порошенко підписав Указ.

 Планується, що, за традицією, церемонія нагородження відбудеться до дня народження Кобзаря.